BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Music Myspace Comments

Cartoons Myspace CommentsMyEm0.ComCartoons Myspace CommentsMyEm0.Com Welcome Myspace Comments
Friends Myspace Comments

Friday, December 24, 2010

gUdbYe JeNa..! cHyunk kamOo..=)



hermm..=))

seTiap perTemuan paSti aDe perPisahan
sO kite kena Redha dalam melaluinye kan..huhu...
extly nak wish

gUdbye..
さようなら...sAyOnaRa..
وداعا...ma'as salamah..wa ilallikO'k..
작별..jagbyeol...

why we Said gUdbye..??
cOz sHe...(RuZaNna)..dia nak pindah skOla next year



hua...sOb..sOb... =(
I will miSs U Ct.Ruz...

MySpaceMySpaceMySpace

JeNa tanPa kaMuu
KaMi aKan MeRasa keSepian..
lOnely..im Mrs lOnely...xD
hahahah...lol..!

MySpace
-Kesepian spt pic diats-

MySpace
-kaMi sayang awak-
-nak iyum-

p/s: Jena datanglah SMAPR aKu nak bayar huTang ko r..
hehe..LOL..!




Suka-Suka..suKe Duke


ha3..xD
inilah viDeo yg teLah Q [yuna] siap lakSanakan
ngeh3...

video

hi...de ReaDer..im Yuna
niCe to meet U
hOw bOut uR PMR reSult..
9A/8A..huhu..pe pOwn cOngret ye kOwg

berita seDihnye
one Of 4A3U geng will go lah..
cOz she nOt attendg PMR in 2010
now she cOnfuSe ...y...??
cOz dia tak tahu nak ikOwt kate aYah atau Mak
MAK: pindah jela..form 4 teros..
AYAH: tak payah pindah..

kalO kOrang de reaDer r..
nak fOllow yang mane r..
we will wait de aNswer ok..tu pOwn
kalO ade Owg cOmment la..=)


Wednesday, December 22, 2010

esOk reSult PMR la..




MySpace
HuHu..
esOk kaMi nak aMek ReSult PMR
dOakn kaMi yerr u'llz de reaDer
dOakn KaMi daPat yg
terBaek
kaLau bOleh kaMi nak reSult 9A
inSyaaLLah..
MySpace

tu Our friends in SMAPR
gUd luck yerr..
baNyak2 laH berdOa ye
buAt sOlat Hajat ke
baCe AQ..
dan seiRing denGannya..

MySpace

ChayOk..~!
Bak kate Dish
"gaMbatte KunDaSai...!"

MySpace
9A miLik KaMi..!




Sunday, December 12, 2010

BirthDay JeNa...! aKa. [ru]




SALAM N ELLOWP

to Our fWen Jena aKa. Ruzannna
12 /12/1995


ue la DOB Jena..

ha3...lol

kO da 15 taHun da..

bGos3...

da 1 taRaf nGan kitOrang nie..

~hehe...~




Custom Birthday Card


May ALLAH SWT bLess U...

n hOpely U haPpy gO luCky...

n Lastly we'llz

4a3u geng

wish u...



aPpy beSdy....!




Saturday, December 4, 2010

Pelik Dan Jelik Mengenai "Couple" ( Renungan Bersama )

Pelik Dan Jelik Mengenai "Couple" ( Renungan Bersama )


Aku banyak melihat pasangan yang bercinta dengan cara yang salah. Aku malas nak tegur, sebab korang pun tahu yang mana salah dan yang mana betul, yang mana halal dan yang mana haram… semua dah besar …faham agama kan?

Hari ini aku highlightkan beberapa point berdasarkan pemerhatian aku.

Yang pelik….

Masa korang couple, sebelum berpisah dari dating si gf akan salam si bf .. siap cium tangan lagi, konon-kononnya nak jadi isteri yang solehahlah.. konon-kononnyalah ….

Yang jelik….

Lepas korang kahwin beranak-pinak, si suami nak pergi kerja .. si isteri tak salam cium tangan suami pun ….

Yang pelik….

Masa korang couple, si gf kalau nak keluar pergi mana-mana kena minta kebenaran si bf. Kalau si bf tak bagi, tak keluar. Konon-kononnya derhakala ….konon-kononnyalah ….Ni aku nak bagitau kat korang mana satu derhaka. Kalau korang nak keluar korang kena mintak kebenaran mak bapak, bagi tau nak pergi mana. Tak payah nak mintak kebenaran bf korang…bf tanggung korang ke? Selagi korang di bawah tanggungan mak bapak korang, diorang bertanggungjawab atas korang. Benda ni aku cakap kat semua perempuan termasukla Wanita Pertama dan my future gf kih…kihh.“Awak nak keluar awak boleh keluar.. keluar dengan lelaki mana pun saya tak kisah …tapi jangan minta kebenaran pada saya, minta kebenaran mak bapak awak. Saya masih takde hak ke atas diri awak.”

Yang jelik….

Lepas korang kahwin beranak-pinak, si isteri dah tak mintak pun kebenaran suami nak keluar. Jangan katakan mintak kebenaran ..SMS bagitau nak pergi mana pun takde… si suami tu tunggul kayu kat umah ke ?

Yang pelik….

Masa couple, korang pakai tudung sebab nak tutup aurat. Tak nak bagi orang lain nampak rambut .. kulit sumela…

Yang jelik….

Bila berwebcam ataupun hantar gambar untuk bf korang …. korang tak cover pun rambut dan aurat korang. Takpela… nanti dia jadi suami aku jugak… jadi halal jugak nanti … kata korang. Semuanya untuk abang sayang ….


Yang pelik….

Bila korang couple, masa dating si perempuan terpaksa la bagi si lelaki pegang tangan…. pegang pinggul ke ..cium-sium sikit pipi ke. No touch no love la katakan… nak tunjuk sayangnya kepada bf …sanggup berkorban jiwa,raga dan dara. Kang kalau tak bagi, si bf tinggalkan kita pulak … cari orang lain.

Yang jelik…..

Bila korang dah kahwin beranak-pinak, dah tak berpegangan tangan lagi dah…. dah tak rasa apa-apa lagi lepas kahwin. Si suami minta dilayan korang tolak mentah-mentah. Malaikat laknat wo…. sampai ke pagi.

Yang pelik….

Masa korang couple, bila berborak dengan kawan-kawan..semua orang sibuk cerita pasal kehebatan bf masing-masing.

Yang jelik….

Bila korang dah kahwin beranak-pinak, bila berborak dengan kawan-kawan …semua orang sibuk cerita pasal keburukan, kekurangan suami masing-masing. Jadilah korang isteri yang derhaka.

Yang pelik….

Masa korang couple, si lelaki suka sangat kongkong hidup si perempuan. Mana korang pergi kena mintak kebenaran si bf. Si bf cakap ni .. korang pun ikut je… si bf pun bangang jugak …konon-kononnya nak jadi suami yang tegasla nanti…. konon-kononnyala…

Yang jelik….

Bila korang dah kahwin beranak-pinak, si isteri jadi Queen Control. Si suami ikut je telunjuk si isteri. Si isteri pun tak nak dengar cakap si suami. Si isteri marah, herdik, perbodohkan sikit …si suami dah takut. Si suami berdosa sebab dayuz, si isteri berdosa sebab control suami. Mana taat setia korang sebelum kahwin dulu, wahai perempuan ? Mana sifat tegas dan kepimpinan korang sebelum kahwin dulu, wahai lelaki?

Pelik dan jelik ..tapi benar…

Aku harap korang tak termasuk dalam golongan pelik dan jelik di atas.

Err.. korang tak kan ?

Sumber : http://daliaalifmim.wordpress.com/

Friday, December 3, 2010

Check out Flaming Arrow Glitter Purple Cursor

I want you to take a look at: Flaming Arrow Glitter Purple Cursor 

Monday, November 22, 2010

bEsDy tOdAy..


HuHu
lol
fIrstly nak wish kat ELLY..huhu

" aPpy bEsDy.....! ELLY"

hOpely U aPpy nOw..hoho

MySpaceMySpaceMySpace

Tuesday, November 16, 2010


~KaMi~
[w]a[m]a[f]a[h]u[r]u[f]a+[a]nn
ingin mengucapkan:~

" SeLaMat HaRi RaYa AiDiLaDha.."

untuk seluruh umat islam di seluruh dunia..

Monday, November 15, 2010


break...break..a relationship has break up..
we don't know why...?
it's jas happen n..
no talk..no smile..when we meet ...
sOrie..we nOt wish U when uR birThDay come..
x tau r sape y b'slh dalam hal nie..
..ermm..
y penting semua x b'slah..


Thursday, October 14, 2010

m0rN!nG U aLL...!

aRiNie bEsDy Az!m...
huhu...aPy beSdy Azim, mAy ALLAH bLeSs U..
maKa tMaktuBlah uMo k0 da 15 tWon..
aRap2 Ann Aude tHe fiRst one wH0's w!sH U..

MySpaceMySpaceMySpace


HaPpy bEsDy Az!M..
Sm0GA ApY cLLu wiF Ur fMiLy..!!






Sunday, September 19, 2010

doakn kami berjaya dalam pMr..
9A milik kami...
[w]a[m]a[f]a[h]u[r]u[f]a
+
[a]ude

Tuesday, September 14, 2010

MySpaceMySpaceMySpace
HaPpY bIrThDaY
[m]ai
nAmPaKnyerr Slah sOwg geng ktAwOng ceLebRaTe biRthDaY aRie nie la..
14/SePt/2010 (tUeSdaY)
da tUa Da kWn Q sOwG nie he3..

MySpace



Sunday, September 5, 2010

4a2ugeng



















WaMaFa HuRuFa..
2 lah kt0wg, terdiri dRpd 6+1= 7 0wg..
[w]an, [m]ai,[f]ar_10, [y]una, [r]uz, [t]imah + [a]ude..
4a2ugeng terbentuk hsil gbungn nme kt0wg..
ttp fwen cMpi sKrg nie..
AlhaMmduLillah..
tw0n nie kt0wg sgeng akn MenGhaDapi Pmr..s0 d0akn kt0wg sUccesSs..

Sunday, August 15, 2010

wAah,,da nk blEk OstEll r,,cDey j!Ddan!
pe P0n dOakn reSulT tRial ktOwk OkeY tau..

MySpace

Saturday, August 14, 2010

MySpace

Morn!ng U all..!
[y]una

MySpace
ChaYoK!!! PmR.. [Y]una

Wednesday, June 16, 2010

Ingat.
jika nak bercinta yg kekal abadi... cintailah ALLAH..
jika nak cinta yg tahan lama... cintailah rasulallah...
manusia hanya sementara..
[bercinta selepas kahwin adalah cinta yg paling indah antara manusia]

Tuesday, June 15, 2010

Dilaporkan oleh Nu'aym B. Ahmad:

Abdullah b Mubarak apabila ditanya kepada beliau adakah beliau tidak merasa kesunyian duduk di rumah seorang diri sepanjang masa, beliau menjawab, "Masakan boleh aku ini merasa sunyi sedangkan aku *bertemankan Rasulullah shallallahualaihiwasallam sepanjang masa."
*Maksudnya: Sibuk mentelaah hadith Rasulullah shallallahualaihiwasallam

Dilaporkan juga oleh Nu'aym B Ahmad:

Orang-orang bertanya kepada Abdullah b Mubarak: "Wahai Abu Abd Al-Rahman, kami lihat kau selalu duduk bersendirian di rumahmu." Beliau menjawab, "Aku ini sendirian?Sesungguhnya aku *duduk bersama Rasulullah shallallahualaihiwasallam dan para sahabahnya radhiallahu'anhum ."

*Maksud: Menelaah hadith

[Rujukan: Ibn ‘Asâkir, Târîkh Dimishq Vol. 32 p458]

Juga dilaporkan oleh Shaqiq B Ibrahim:

Pernah di satu ketika orang-orang bertanya kepada Abdullah b Mubarak, "Kami melihat kamu tidak duduk bersama kami selepas solat?" Abdullah b Mubarak menjawab, "Aku pergi duduk bersama-sama para sahabah radhiallahu'anhum dan para tabi'in rahimahullah" Lalu orang-orang yang bertanya tadi kehairanan, "Mana mungkin kau duduk bersama mereka, sedangkan mereka sudah lama meninggal dunia?" Lalu dijawab oleh Abdullah b Mubarak, "Aku pergi duduk membaca dan menelaah 'ilm yang telah aku perolehi dan telah aku kumpulkan daripada mereka, di sana aku temui ucapan dan keperibadian mereka.Dan apa yang aku perolehi daripada duduk bersama kalian?Kalian sibuk memperkatakan keburukan manusia lain."

[Rujukan: "Biografi Abdullah b Mubarak" - Al-Dhahabî, Siyar A’lâm Al-Nubalâ`]

“Jangan engkau kahwini wanita yang enam, jangan yang Ananah, yang Mananah, dan yang Hananah, dan jangan engkau kahwini yang Hadaqah, yang Baraqah dan yang Syadaqah.”

Wanita Ananah:banyak mengeluh dan mengadu dan tiap saat memperalatkan sakit atau buat-buat sakit.

Wanita Mananah:suka membangkit-bangkit terhadap suami. Wanita ini sering menyatakan, “Aku membuat itu keranamu”.

Wanita Hananah: menyatakan kasih sayangnya kepada suaminya yang lain, yang dikahwininya sebelum ini atau kepada anaknya dari suami yang lain.

Wanita Hadaqah: melemparkan pandangan dan matanya pada tiap sesuatu, lalu menyatakan keinginannya untuk memiliki barang itu dan memaksa suaminya untuk membelinya.

Wanita Baraqah: ada 2 makna, pertama yang sepanjang hari mengilatkan dan menghias mukanya, kedua dia marah ketika makan dan tidak mahu makan kecuali sendirian dan diasingkannya bahagianya.

Wanita Syadaqah: banyak cakap tidak menentu lagi bising.

Dicatat oleh Imam Al-Ghazalli

f0llow..