BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Music Myspace Comments

Cartoons Myspace CommentsMyEm0.ComCartoons Myspace CommentsMyEm0.Com Welcome Myspace Comments
Friends Myspace Comments

Sunday, November 6, 2011

sTory 4 u'llz . .saLam aidiladha~!



ASSALAMMUALAIKUM SEMUA :)

pe habak kowang sume? da lame YUNA ta updte blog Geng nie an . . bse r buzy ngan eXam yg bpanjngan . .pepOwn . .""SALAM AIDILADHA SEMUA'''' . huhu ^^ aPPy Eid maa~ indOw lak Raya yg lpas. hOpely next year Q bksempatan na celbrte Hari Raya yg dua niehh. INSYA_ALLAH . dgan izin-Nya . . tana buang mse . sO nOw na cm5kan 1 citer yg cDeyy!! hOpely kOwg skeknnye


>pic lme<

~.~ =.= ^^

Seorang ibu tunggal yang miskin Siu Lan mempunyai anak berumur 7 tahun bernama Lie Mei. Kemiskinan membuat Lie Mei perlu membantu ibunya menjual kuih dipasar.Kerana miskin Lie Mei tidak pernah meminta-minta dan bermanja-manja dengan ibunya.

Pada satu musim sejuk,semasa baru siap membuat kuih, Siu Lan melihat bakul kuihnya sudah rosak dan Siu Lan berpesan kepada Lie Mei supaya menunggu dirumah kerana dia mahu membeli bakul baru.


Semasa pulang Siu Lan tidak menemui Lie Mei di rumah.

Siu Lan sangat marah. Anak perempuannya itu benar-benar tidak tahu diri, hidup susah tapi masih juga pergi main-main, padahal sudah dipesan agar menunggu sahaja di rumah.

Akhirnya Siu Lan pergi sendiri menjual kuih dan sebagai hukuman pintu rumahnya dikunci dari luar agar Lie Mei tidak dapat masuk. Anak perempuannya itu mesti diberi pelajaran, fikirnya geram.

Pulang dari jual kuih, Siu Lan menemui Lie Mei, gadis kecil itu terbaring di depan pintu. Siu Lan berlari memeluk Lie Mei yang membeku dan sudah tidak bernyawa.

Jeritan Siu Lan memecah kebekuan salji masa itu. Dia menangis meraung-raung, tetapi Lie Mei tetap tidak bergerak.

Dengan segera Siu Lan memdokong Lie Mei masuk kerumah. Siu Lan menggoncang-goncang tubuh beku gadis kecilnya sambil meneriakkan nama Lie Mei.

Tiba-tiba sebuah bungkusan kecil jatuh dari tangan Lie Mei. Siu Lan mengambil bungkusan kecil itu dan membuka isinya.

Isinya ialah sebuah biskut kecil yg dibungkus kertas usang dan tulisan kecil yang ada dikertas adalah tulisan Lie Mei yang comot tetapi dapat dibaca.

“Mama pasti lupa, ini hari istimewa bagi mama, aku membelikan biskut kecil ini untuk hadiah, duitku tidak cukup untuk membeli biskut yang besar… Mama selamat ulang tahun”.

KISAH NYATA ini dimuat di harian* Xia Wen Pao-Cina, thn 2007.

Moral of the story:

- Negative thinking dapat menyebabkan penyesalan seumur hidup.

- Think Positive.Berfikirlah dengan bijak sebelum bertindak, jangan menyesal di kemudian hari.

- Emosi ialah kecepatan lidah bekerja dibandingkan dengan fikiran….

Monday, August 1, 2011

RaMaDhan cOmiNg!!







Tut. tut. SMS!

aSSaLammUalikum u'llz.
hehe lame gak adMin ta wat entRy kat blOg geng nie. .
Harap maap larh ye. im sO bzy handle blOg fOrm n my Own
blOg. sO tHis tyme I wanna. . .?? hurm. nak citer pew erk.
tHink' jawp. giVe me 5 miNutes.

taDa!!! na citer psal cAmp n midYear eXam la
sO cOngrate tO MAI cOz she get nUmber 2nd in my cLass. .
u'r sO cleVer gurl la. kalo na citer MAI nie oTak Math la.
aDD Math ? dye cenang paham. ta cam aDmin nie bukan otak
kiRa2. memang la lemah. so pasnie jangan sOal Math kat admin yer. .
lolz :) huhu (:



In 8 July 2011. Me, Fatin,mAi n flOwer4 >Surn . Ziha <
jOin camp kat cHedOk resOrt aRea rOmpin paHang. .



>kaMi daK suke men lumpOr<

hehe. lumpur adalah slah satu xtiVty yg kitOwang kne jOin
memang mencabar. firstly ingat cam bese2 jew. bUt bile msOk
dlam lumpo ue. perghh! susah lak na angkat kaki Q ini.
sO disini sya inGin mnyarankan
" Jika anDa terMasOk daLam lumpO. pleaSe maKe suRe
u'llz ta jalan scara sambil+ lewa. beTTer u'llz jaLan
cePat2 kaLo tidak. .haBis. ! gerenti KaKi anda sUsah
tOk diKelUarkn"

>peSanan ni dbwakan khas oleh ADMIN 4a2u<





>fAtin teaM<

tyMe xtVty maSak2. kalO na taw tyme xtVty nie
aDmin ta tOlong caNad diOwg msak cOznye aDmin
sibOk jGa aPi n crie kaYu aPi . cehhh! ta ly bla.

neXt! jom ngOk viDeo nie. hOpely u'llz suKe. it's aBout
ouR hiStOry of iSlam. jOin iT nOw!


k r. .campi dicnie shje kalo na taw lbih lanjut

~WASSALAM~

Friday, March 18, 2011

nOthing>>.!


Da LaMe KAMI ta uPdte blOg nie.huhu.sUme bzy sO nO time tO updte la.ag pOn ta taw na tlis pew.Q pOn ngah BLURr nie..hehe.pepOwn ne ly tade papew an..wat pnat jew kowg bkak blOg Q nie.sO meih3 cer criter cer criter..hurm wait 4 awhile ngah pkir na citer pew..



=


thinking..


=


thinking


=


thinking


=


thinking


=
TaDa..!!

ngOk jela vDeo lawOk nie...siLaKan





k jas that klo mau ngOk ag jas click yOutubr..
bubye~enjOy urself..

Friday, December 24, 2010

gUdbYe JeNa..! cHyunk kamOo..=)



hermm..=))

seTiap perTemuan paSti aDe perPisahan
sO kite kena Redha dalam melaluinye kan..huhu...
extly nak wish

gUdbye..
さようなら...sAyOnaRa..
وداعا...ma'as salamah..wa ilallikO'k..
작별..jagbyeol...

why we Said gUdbye..??
cOz sHe...(RuZaNna)..dia nak pindah skOla next year



hua...sOb..sOb... =(
I will miSs U Ct.Ruz...

MySpaceMySpaceMySpace

JeNa tanPa kaMuu
KaMi aKan MeRasa keSepian..
lOnely..im Mrs lOnely...xD
hahahah...lol..!

MySpace
-Kesepian spt pic diats-

MySpace
-kaMi sayang awak-
-nak iyum-

p/s: Jena datanglah SMAPR aKu nak bayar huTang ko r..
hehe..LOL..!




Suka-Suka..suKe Duke


ha3..xD
inilah viDeo yg teLah Q [yuna] siap lakSanakan
ngeh3...

video

hi...de ReaDer..im Yuna
niCe to meet U
hOw bOut uR PMR reSult..
9A/8A..huhu..pe pOwn cOngret ye kOwg

berita seDihnye
one Of 4A3U geng will go lah..
cOz she nOt attendg PMR in 2010
now she cOnfuSe ...y...??
cOz dia tak tahu nak ikOwt kate aYah atau Mak
MAK: pindah jela..form 4 teros..
AYAH: tak payah pindah..

kalO kOrang de reaDer r..
nak fOllow yang mane r..
we will wait de aNswer ok..tu pOwn
kalO ade Owg cOmment la..=)


Wednesday, December 22, 2010

esOk reSult PMR la..




MySpace
HuHu..
esOk kaMi nak aMek ReSult PMR
dOakn kaMi yerr u'llz de reaDer
dOakn KaMi daPat yg
terBaek
kaLau bOleh kaMi nak reSult 9A
inSyaaLLah..
MySpace

tu Our friends in SMAPR
gUd luck yerr..
baNyak2 laH berdOa ye
buAt sOlat Hajat ke
baCe AQ..
dan seiRing denGannya..

MySpace

ChayOk..~!
Bak kate Dish
"gaMbatte KunDaSai...!"

MySpace
9A miLik KaMi..!




Sunday, December 12, 2010

BirthDay JeNa...! aKa. [ru]




SALAM N ELLOWP

to Our fWen Jena aKa. Ruzannna
12 /12/1995


ue la DOB Jena..

ha3...lol

kO da 15 taHun da..

bGos3...

da 1 taRaf nGan kitOrang nie..

~hehe...~




Custom Birthday Card


May ALLAH SWT bLess U...

n hOpely U haPpy gO luCky...

n Lastly we'llz

4a3u geng

wish u...



aPpy beSdy....!




f0llow..